CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

söndag 30 september 2012

JAG ORGANISERAR MIG UR KRISER

Det är rätt så bra när livet vänds upp och ned ibland, för då brukar jag rensa och organisera bland mina saker. Jag tror att jag rensar för att sortera tillbaka mig själv. För att få en lägesuppdatering över var jag befinner mig i livet.

Nu har jag både stämplat upp mina diverse lösa stämplar på papper, så att jag set och vet vilka textstämplar jag har.


Därtill har jag sorterat in mina clear stamps, antingen enligt tema (jul, halloween, bokstäver, resor - eller märke; inkadinkado, hero arts, technique tuesday o s v). I vissa teman har jag helt enkelt för mycket för att det skall vara hanterbart att leta efter stämplarna i märkes-sorteringen.



Genom att ha ordning på något, tror jag att det blir lättare att ta sikte mot andra saker :-).

Givetvis åker några av stämplarna i till salu-lådan också... Jag skall ju sälja det jag inte längre behöver på pysselloppis. Eller pysselloppisar. Jag har inte bestämt mig för om jag skall stå på en eller två ännu. Det kommer att vara en loppis i Floda lada och en i Göteborgs centrum (Nordiska föreningen).

Idag är kroppstemperaturen nära det normala... 36,34. Jag känner mig bättre och det var helt klart rätt val att stanna hemma och bara vila igår. Nu kan jag se fram emot en ny arbetsvecka hos Scrap & Hobby.

lördag 29 september 2012

94,7 KG

Yes!
Det går åt rätt håll... Idag visar vågen 94,7 kg. Det var sannerligen en kul överraskning.
Det är ju bara till att fortsätta. Jag måste fokuera på hur långt jag kommit istället för att surt blänga på hur lång sträcka jag har kvar...



Tråkigt nog har jag åkt på en förkylning och det känns som att den trappas upp dag för dag. Huvudet känns tungt och bultande. Snoret rinner. Jag hostar. Det känns som att jag har feber, men det har jag inte. Jag har däremot undertemperatur. 35,4 grader.
Jag tänker avvakta för att se om det blir värre eller inte... Annars åker jag med till Reprint idag för att ha en trevlig stund med andra återförsäljare...

torsdag 27 september 2012

TRÅKIGA BESKED FÅR MIG ATT VILJA TRÖSTÄTA

Nu vänder vinden igen... Tråkiga besked ökar min stressnivå och hjärnan skickar ut signaler om att jag vill äta för att dämpa min ångest.
Men tack vare att vågen visar på 95,1 kg, är hoppet inte helt ute...

Jag resonerar med mig som så, att jag inte blir hjälpt av att äta sötsaker, det kommer att trigga igång mitt sötsug något kopiöst och så kommer jag att hamna i en skitjobbig spiral igen... Därtill kommer jag att gå upp i vikt, pösa ut och bli grinigare. Och med tanke på att det är så himla svårt att gå ned i vikt av sig själv, så kommer jag att få en helvetes uppförsbacke igen... Så nej. Det tänker jag inte gå med på!
Tack för (det dåliga) erbjudandet, men nej tack!

Dumma hjärna som hela tiden frestar och utmanar... Hur lång tid skall det egentligen ta att ändra om tanken... ?

Det här speglar min sinnesstämning just nu...



(egentligen syftade jag på det faktum att jag påbörjat ett pysseluppdrag men sedan tröttnat... men det som händer mig nu passar - tyvärr - väldigt lägligt in med denna bild...).

Det är dags för nya utmaningar i livet, gott folk!!!

torsdag 13 september 2012

TANKAR PÅ LÄRJEÅNS DALGÅNG

Äntligen kom jag ut på en morgonpromenad. Jag hade i o f s ätit min frukost för länge sen, men det var ett bra beslut att ändå gå ut. Solen sken och lockade ut mig. Faktiskt!

Jag tog en runda här i norra Kortedala. Jag såg en man pinna på med bra hastighet på både sina ben och promenadstavar. Pulsen var säkert hög, för han andades högt. Det får väl bli ett mål längre fram, tänkte jag, att jag också går med högre hastighet och tillåter min puls att arbeta lite hårdare under promenaderna :-).
Först och främst vill jag få en fungerande rutin för att bara ta sig utanför dörren samt att jag skall vara försiktig med smalbenen, så jag inte överanstränger dem det första jag gör!

Skorna, de gamla och välingångna, kändes dock superkonstiga imorse. De klämde och skavde, precis som om jag försökte stoppa ned uppsvullna fötter i förkrympta skor.

I o m att jag är ledig imorgon och det faktum att jag skall iväg och pyssla under hela helgen, vilket medför att jag och sambon inte kommer ut på en söndagspromenad, fick jag en tanke om att promenera till Angered, där min väninna arbetar. Vi skall nämligen luncha, och jag skulle vilja utforska Lärjeleden.
Det kanske inte är den bästa av idéer att göra det ensam, men å andra sidan så är ju Sverige ett fredligt land, så varför inte!

Jag skall undersöka hur lång sträckan är och hur pass lång tid jag skall räkna med att det tar mig att nå mitt mål. Det kommer nog inte att bli lätt, men det har nog ingen trott heller!

Det är dock något konstigt med själva ordet Lärjeleden. I min värld, tar den mig till Angred, men enligt den här kartan, skall jag promenera i Bergsjön och Kortedala... Skumt!
Den är i alla fall 9,6 km.

Vid närmare studier, fattar jag att den leden troligtvis heter Lärjeåns dalgång.
Slingrande å djupt nedskuren i en ravin. Magisk natur vid Storåsfallen.
Upplev lugnet i en stilla vandring längs Lärjeån. Den slingrar sig fram nära bostadsområdena i nordöstra Göteborg. Den trånga ravinen med djungellik lövskog avlöses då och då av öppnare landskap med böljande kullar där kor och hästar betar. Vattnet i Lärjeån är brunt av sand och lera från omgivande, gamla jordbruksmarker och mynnar så småningom ut i Göta Älv. På våren lyser branterna av vitsippor och fåglarna sjunger. På hösten är marken brun av löv och stillhet råder. I anslutning till leden ligger Angereds 4H gård med djur.
Nära Angered kan du vika av från leden och ta vägen om den dramatiska Gunnaredsravinen med Storåsfallen. De första trapporna leder sedan till Lärjeåns trädgårdar med ekologiska odlingar. Härifrån går du via Angereds gymnasium och Blå Stället till spårvagnshållplatsen. Vill du undvika de branta trapporna återvänder du istället till leden och Angereds Centrum med spårvagnshållplatsen.


Och varför jag ens kommit på tanken att gå Lärjeåns dalgångleden, är för att det finns skyltar om det vid Bergsjöns idrottshall, Geråshallen.

Nu när jag surfar vidare på nätet, ser jag tips om fem stycken unika vandringar i mitt område.
Kvibergs kyrkogård 
(Slipp bilar och övergångsställ utan att behöva söka dig till gropiga stigar i skogen. Kvibergs kyrkogård är med sina 130 hektar Göteborgs största och norra Europas näst största kyrkogård. Här finns natur, lugn och bra promenadvägar.
Kyrkogården invigdes 1935 och ritades av arkitekt Gunnar Asplund och Sven Ivar Lind. På kyrkogården finns krigsgravar där man sammanfört omkomna från båda världskrigen. På kyrkogården finns också ett lettiskt område och en yta för svenska sjömän. I området Dalen finns många muslimska gravar och där ligger offer från brandkatastrofen 1998 begravda.)

Villapaning i Utby 
(I Utby finns både pampiga trävillor och enkla småhus. Gör en byggnadshistorisk vandring genom detta villasamhälle.
Det moderna Utby växte fram i början av 1900-talet då kaffedirektör Anders Mattsson, inspirerad av den engelska trädgårdsstadsplaneringen, anlade en villastad i den västra delen av Utby. Hit lockades de göteborgare som ville bort från storstadens trängsel och osunda miljö. Stora nationalromantiska villor byggdes på relativt stora tomter.
Fortsätter man österut i Utby kommer man till Utby egnahem, ett område som började bebyggas på 1930-talet. Här var det självbyggeri som gällde. Staden stod för typritningar, byggmaterial och rådgivning. Husägarna bidrog med eget arbete. Husen och tomterna är små.)


Åvandring - Säveån
(En promenad längs Säveån kan börja vid Kvibergs broväg och sedan fortsätta i cirka 3,5 km tills man når Vagnmakaregatans 90 graders sväng i Utby. Längs vägen finns parkliknande villatomter, fallfärdiga ruckel och småbåtshamnar.
 ) och Lärjeån (55 km lång) (En lagom vandring för den promenadvane kan vara de dryga 7,5 kilometrarna mellan Lärjeholm (strax innan Hjällbo) och Lärjeåns trädgård (strax bortom Angereds centrum). I Lärjeholm finns laxtrappor och en brusande fors.)


I folkhemmets spår
Kortedala (Stjärnhus, punkthus, barnanpassat och många torg. Kortedala är en femtiotalsskapelse utan dess like – i princip hela Kortedala byggdes under detta årtionde. Arkitekturen kännetecknas av enkla avskalade former med omsorgsfullt utformade detaljer. Invändigt inreddes husen med moderniteter som sopnedkast, tvättstuga, elspis, varmvatten och badrum.
På en promenad genom Kortedala bör man inte missa Lyktan – en fd kiosk byggd på en upphöjd betongplattform som bildar en port till bostadsområdet Gregorianska gatan. Även trekantshusen på samma gata är värda ett besök. Den ovanliga trekantiga planformen är ett av 1950-talets många experiment. En fördel är att ingen lägenhet får det solfattiga nordöstläget.
För att få se hur en lägenhet såg ut när Kortedala byggdes bör man besöka Kortedala lägenhetsmuseum på Adventsvägen 1. Museet har öppet på helgfria söndagar kl 11–15.)


Med utsikt över stan - Gårdsten, Utby, Gamlestan/Bellevue
(På flera håll i nordost finns berg att bestiga för de som gillar utsikt.
Gårdstensbergen erbjuder utsikt över Angeredsbron, Göta älv och Hisingen.
Man kan också bege sig till Fjällbo Park i Utby. Fjällbobergen är populära bland landets bergsklättrare, men det är också här du hittar den bästa utsikten över Göteborg.
Även från berget mellan Gamlestaden och Bellevue är utsiktsmöjligheterna goda. I fjärran syns bland annat Läppstiftet, den röd- och vitrandiga skyskrapan intill Göta älvbron.)
                                   








måndag 10 september 2012

TJOHOO! 95,4 KG

Vågen visar 95,4 kg idag.
Yes!
Nu blir det morgonpromenad, innan jag fastnar ytterligare framför datorn...

söndag 9 september 2012

PARFYMEN PINK SUGAR

Jag kände doften av Pink Sugar på en av mina pysselkompisar för några veckor sedan, och jag blev helt betagen... besatt nästan.
Hon visste dock inte namnet på den, och sen glömde jag bort den... även om jag på något sätt påmindes av doften via hocus pocus-doftljusen från Partylite.

Igår träffades vi igen, och hon satt jämte mig och frestade mig med doften. Till slut fick vi reda på att den heter Pink Sugar. Tillverkaren verkar ganska anonym, så det är väl bara till att tänka på rosa sockervadd, så har man något att gå på, när man inte minns det rätta namnet :-).

 
Jag hittade min flaska på Åhléns i Västra Frölunda. Jag tog den större flaskan för 299 kr. Den mindre skulle ha kostat 199 kr.
 
Vikten då?
Well... Idag visade vågen 96 kg. Det är något jag är helt och hållet nöjd med!!!

fredag 7 september 2012

DET GÅR NEDÅT... :-)

Det känns lite bättre nu, när jag ser att vågen vågar sig nedanför 96 kg-strecket :-)!

Igår visade den 96,2 kg... Idag lurar den på 95,9 kg. Så länge det går nedåt är det ok.

Jag skall se om jag kan göra något för att förbättra oddsen för viktminskningen genom att äta bättre - (och gärna tvinga mig ut på promenader). Det gäller att ta sig tid och planera framåt. Soppor är ju ett bra alternativ för detta.
Mmm.
Och kanske hembakt bröd.
Ännu mera mmmm.

tisdag 4 september 2012

INGET HÄNDER

Bara ett kort inlägg... tidsbristen hindrar mig från annat...
Tillbaka från Londonresan... efter att ha gått på Londons gator och beundrat byggnader och atmosfären som råder i de olika stadsdelarna, väger jag 96,5 kg. Jag låg på 97 kg innan jag åkte. Jag tar inga glädjeskutt längre, för jag vet att vågen kommer att visa 97 kg igen, imorgon eller i övermorgon.

Resan var fantastisk och det har gjort mig gott att promenera, samtidigt som jag haft extremt ont i låren (lårmuskelfästena?) emellanåt...
Däremot skulle jag vilja ta vara på vanan av alla promenader genom att ta en entimmas promenad varje morgon... I tanken är jag redo... I verkligheten pockar annat. Jag hoppas på att kunna göra det minst varannan dag. Det kan vara en riktigt bra början :-).