CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

måndag 16 april 2012

Vecka 16 - 2012

MÅNDAG:
Jag väger fortfarande 96,5 kg. Jag har alltså inte gått ned något sedan början av förra veckan. Antingen så har jag ätit för mycket eller rört mig för lite.
Solen skiner, så det är bara till att ge sig ut på en promenad!!!


...


En känsla av panik och stress infinner sig... Jag har mycket att reda ut just nu. Jag är hungrig och borde gå ut på en promenad, men stöket i hemmet gör att det är svårt att fokusera. Jag skulle vilja få ordning på hemmet först!
Därtill vill jag skapa.
Och sen behöver jag fatta beslut om mitt framtida arbetsliv. Skall jag välja hjärtats väg eller den förnuftiga, om jag nu får chansen...??? Jag vill gärna fortsätta pyssla, oavsett vad :.).
Men jag antar att jag får börja med att röja i vardagsrummet, för det känns som om det är det rätta valet just nu.
Jag borde också söka fler jobb, om jag nu inte blir erbjuden tjänsten på det nybyggda stället.


...


Nu blev jag lite glad... Jag fick ett mejl från en pysselbekant som önskade mig lycka till på min väg och påminde så vänligt om att det är ok att falla ibland - bara man ser till att resa sig efteråt... Det skall jag ta till den här veckan :-).
Tack, Anna!PROMENAD 
FRUKOST
smörgåsar


LUNCH
färdigportion


MIDDAG
kyckling, råris, tomatTISDAG:


Jag har världens ångest inför godman-utbildningen. Jag har egentligen lust att sluta med den, då jag i praktiken får "jobba" gratis i upp till ett år innan jag får mitt arvode... Därtill skall jag ha ett helhetsansvar för människors välbefinnande, ekonomi och annat. Det känns för mastigt. Jag har nog fullt upp med mig själv för tillfället.
Jag skall undersöka om det går att göra en paus på något sätt...

Jag har heller ingen lust att gå ut och gå. Detta tynger mig! Det finns också stunder på dagen när jag tänker - eller längtar till McDonalds... Jag står givetvis emot, men något i mig är i obalans...

Jag skulle också behöva fortsätta med städningen.

Därtill har jag ett eller flera beslut att fatta, och jag känner mig lite osäker på vissa saker...

Jag blir lite paralyserad av sådant här.

Jag försöker pyssla för att få något annat att tänka på. 


PROMENAD 
FRUKOST
smörgåsar och blåbärssoppa


LUNCH
färdigportion - Lauritzson... blomkål, fullkornsris, någon slags köttfärsbiff...MIDDAG
kamben, bröd, mimosasalladONSDAG:


Vågen visade 97 kg och då fick jag panik. Jag hade egentligen ingen lust att promenera... framför allt ute... Men så peppade jag mig till att ställa mig på promenadbandet. Det var ju det som var så BRA när jag köpte det... Det skulle inte finnas några ursäkter kvar...!!!
Det var en skön känsla att faktiskt ta den i besittning igen. 


PROMENAD 

22 minuter - 5,0-5,8 km/h = 2 km

Det var inte särskilt jobbigt, så i praktiken borde jag kunna göra detta flera gånger om dagen för att få bättre resultat!!!Jag fick ett positivt telefonsamtal idag... Trallalallalaaa är vad jag känner just nu... :-).


Jag kollar på extreme weight loss på kanal 7. Där sade de något klokt som jag vill ta till mig. Att inte vilja ta hand om sig är ett tecken på att man slutat ta kontrollen över sitt liv och istället fylla det med ursäkter.
Jag tror nog att jag skall ta mig en promenad till på bandet idag :-).


FRUKOST
risgrynsgröt med en klick bregottLUNCH
färdigportion


MIDDAG
mc anka-mat

TORSDAG:


Anställningsintervju! Jag är säkert nervös inför  detta!!! Jag hoppas att min person passar arbetsgivaren... Det vore gött att få ett fast jobb!

Det blev ingen promenad idag, fastän jag gick upp tjugo i fem och hade all tid i världen. Helt plötsligt skulle jag skriva ut ansökningshandlingar och pyssla med annat. Hmmpf!

Sen tänkte jag att jag faktiskt kunde gå på kvällen, men inte gjorde jag det heller, då jag fastnade framför datorn här...
Jag gjorde också en s k falsk metall-tag till Uddevallas scrap-event nästa vecka...
Nåja. Det kommer väl en ny dag, hoppas jag!
Imorgon måste jag dock packa väskan inför Gråboträffens pyssel. Och jag som inte ens bestämt mig för vad jag skall pyssla med... Nåja. Jag får väl plocka saker på måfå och hoppas att det går bra.

Anställningsintervjun...??? Ja, den gick bra. Jag fick bra respons på min person och de lovade att höra av sig inom 10 dagar.PROMENAD 


FRUKOST
smörgås och blåbärssoppa


LUNCH
färdigportion


MIDDAG
kamben, mimosasallad och barkis
banan
FREDAG:

Idag vägde jag 96,5 kg igen. Det kändes bra. Jag får helt enkelt sluta med kvällssmörgåsar om det skall vara på det här viset. Sambon äter ju flera gånger på kvällen, men han är ju smalare än jag...
Frukt skall det vara - annars kan det kvitta!

Sista arbetsdagen för den här veckan. Sen är det pyssel och plugg som gäller i helgen. Jag måste ju bara förbereda mig inför god man-tentan som är nästa tisdag!


PROMENAD 
22 minuter på 5,0-6,0 km/h tog mig exakt 2 km framåt.
Bra att du bestämde dig för att promenera!!!FRUKOST


LUNCH
färdigmat


MIDDAG
lax, potatis, grönsaker, tzatsiki


Det hände en rolig sak på jobbet idag... Jag blev erbjuden arbete på det nya Scrap & Hobby... Jag får således följa med den nya ägaren till Gråbo. Det ser jag verkligen fram emot :-).
Klockan är snart halv tolv... Jag har haft fullt upp med att packa inför gråboträffen imorgon... En hel dags pysslande väntar... Det ser jag också fram emot...
Jag får dock inse faktum... Jag hinner inte promenera imorgon... Jag skall ju vara där strax efter nio... Det blir till att ta till korta nattsömnen idag och köra järnet imorgon :-).
LÖRDAG:
Idag blir det pyssel i Gråbo. Det ser jag fram emot!
Tydligen har man möjligheten att ta med lite saker till loppisförsäljning också... Jag får se om jag orkar engagera mig... Det är ju mycket att kånka på ändå, menar jag...


Jag får inte glömma att ta med mig makrill och kokt ägg... På så sätt har jag något vettigt att äta till lunch...PROMENAD 
hinner tyvärr inte... kanske imorgon :-).FRUKOST


LUNCH


MIDDAGSÖNDAG:


Idag måste jag plugga till godman-tentan, som är på tisdag.
En promenad skall också avklaras :-). 


PROMENAD 


FRUKOST


LUNCH


MIDDAG
 

Vad har du lärt dig om dig själv den här veckan? 


Det är väldigt tungt kring mig just nu. Jag har verkligen inte målet i sikte. Jag tänker hela tiden på skräpmat och annat tjafs. Jag ger inte efter. Jag gör dock inte bra matval heller... Jag har inte lagat grytmat på flera veckor! Jag vill få tillbaka lusten till det - för då vet jag vad jag stoppar i mig - istället för halvfabrikat. Sambon är inte så haj på matlagning, och när jag överlämnar det åt honom, så blir det som det blir... Ibland är det dock tungt att ha ansvaret för allt... Jag antar att jag tycker att jag har för mycket omkring mig, varför jag inte "orkar" prioritera mat och motion! 
Jag är något på spåren, antar jag...


Resultat:

måndag:
tisdag:
onsdag: 22 minuter - 5,0-5,8 km/h = 2 km
torsdag:
fredag: 22 min - 5,0-6,0 = 2 km
lördag:
söndag:

2 kommentarer:

Anonym

Hej Sari!

Jag har följt din viktresa från första dagen du började,.... jag vill bara tala om för dig att du har inspirerat mig så inni norden mycke, så mycke faktiskt att jag själv börjat göra något åt min egen övervikt och fastlåsta situation.
Jag vet precis hur svårt det är med alla fällor och snaror som man möter i vardagen. Jag sitter och håller tummarna för dig varenda dag innan jag läser dina dagliga inlägg,... och jag önskar verkligen jag kunde hjälpa dig lika mycke som du hjälper mig när jag läser onm dig.

Alla har vi olika kilon att dras med, antalet spelar ju igentligen ingen roll men vad som är viktigt är tror jag att städa upp i ryggsäckarna vi bär omkring på, för de är dom hjärnspökena som ställer till välbefinnandet hos oss själva. Jag är trött på att trösta mig med mat och shopping, tack vare dig har du satt igång något hos mig också. Du har kommit så långt med dina insikter, man har svårt att se sig själv utifrån många gånger, så jag ville bara säga att jag ser, ... hör, och tror på dig, ... fortsätt kämpa Sari.

Bamsekramar C

Min egen hälsoresa

Själv har jag lagt allt annat åt sidan för att fokusera på att rensa och städa. Just för att slippa den där handlingsförlamningen och stressen som kommer av att ha för mycket runt sig.
Du har varit duktig med dina kilon! Gått ner en hel del ju.

Kram Sussie

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill säga något :-).