CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

måndag 6 februari 2012

Vecka 6 - 2012

MÅNDAG:
Den åttonde träningsveckan börjar idag. Yes :-)! Snart har jag levt med ändrade vanor i två månader. Viktminskningen går sakta, sakta, men jag märker av resultaten. På vågen, dock inte i kroppen. Jag antar att det är det farliga innerfettet som försvinner... 
Idag skall jag till dietisten och det skall bli spännande att höra vad hon har att säga om mitt sätt att tackla min väg till bättre hälsa-resan.

Idag hinner jag inte med två promenader, men jag får se till att göra det bästa jag kan av den promenad jag faktiskt hinner med. Jag skall vara på Hisingen kl 08:00. Det innebär att jag skall igenom rusningstrafik och annat tjafs!

Fortfarande är det tusen och en tankar som strömmar i huvudet när jag promenerar... Tanken på de fina skorna får mig att le. Tanken på att ha möjligheten att välja vad jag vill ger mig styrka

PROMENAD 1:

30 minuter, hastigheter mellan 4,8-5,2 km/h tog mig 2,53 km framåt.


FRUKOST:
Havregrynsgröt

LUNCH:
Lins- och kycklinggryta med knäckebröd

MIDDAG:
Broccoligratäng och fazers surdegsbröd... (pruttvarning utfärdas)
...

Dietistbesöket gick bra :-). Hon var nöjd med att jag börjat promenera - då hon syftade på att det var en bra träningsform. Hon tyckte också att jag åt bra, kanske för mycket fibrer - med tanke på den lösa avföringen. Hon tyckte gott och väl att jag kunde äta bröd - helst knäckebröd :).
Hon tycker inte att man måste börja promenaderna på tom mage. Lite socker i kroppen är bra - t ex från ett glas med nypon- eller blåbärssoppa eller en apelsin :). Sockret gör att jag inte bryter ned muskler och något annat...
Hon poängterade också att vi är genetiskt förutbestämda att se ut på ett visst sätt och att kroppen jobbar mot att nå sin idealvikt. Hon sade också att jag skall vara tålmodig när det inte går så bra (fort). Hon tyckte att viktminskningen på 1 kg/vecka är bra - kanske lite för bra... En takt på ett halvt kilo per vecka, tyckte hon var normalt.
Hon ansåg inte att man skulle följa LCHFs råd - där man utesluter bröd, pasta o s v... Inte heller rotsaker behöver vara borta från min kost, speciellt med tanke på att jag kanske har en känslig tarm, när jag pruttar och fiser så fort jag ätit grovt bröd. Det gäller att vara snäll mot magen, och då är t ex potatis bra mat för mig :.).Så även bröd. Det kändes ju bra - för då kan jag ju fortsätta baka det goda brödet jag fått recept på. Jag kan också fortsätta laga mat som jag gjort.Därtill var det bra att jag kan äta keso.
Jag har en ny tid om sex veckor.  Jag tycker att det är bra med kontroller, för då har jag något att sträva mot...


TISDAG:PROMENAD 1:

30 minuter - hastigheter 4,9-5,1 km/h = 2,5 km.
En massa tankar bara mal sig genom huvudet... Jag försöker att andas, tänka på skorna och tänka att allt är möjligt. Jag gör allt, men ändå rusar tankarna in och ut i huvudet! Det är svårt att fokusera och jag känner mig kroppsligt trött! Ögonen rinner och det är jämmer och elände idag :-(.

PROMENAD 2:
Det var inte med hundra procent lust att testa mina gränser jag som jag ställde mig på bandet den andra gången. Jag gick på och tänkte vid promenerade 2 km att det är ingen skam att sluta här. Men så kom det en låt som fick mig att promenera de sista metrarna, och det är jag glad för... För på det här sättet kom jag över 5 km-strecket idag. På en timma!
Gött!
Jag promenerade således 30 minuter på hastigheter mellan 5,0-5,3 km/h och kom 2,6 km framåt.Yes! Nu är jag nöjd med min prestation!

FRUKOST:
Havregrynsgröt m banan

LUNCH:
Kyckling- och linsgryta + knäckebröd

MIDDAG:
Broccoligratäng, bacon och smörgås


ONSDAG:PROMENAD 1:
30 minuter på 5 km/h = 2,5 km. 
Idag är jag inte lika förvirrad av alla tankar. Det gick rätt så bra att fokusera. Jag tänkte mycket på intrycken från programmet "Mot alla odds", som jag såg igår. Jag menar, kan dessa 10 människor med funktionsnedsättningar av olika de slag motivera sig till att gå över en mil - kanske två - per dag - i Afrikas hetta - så kan väl jag gå minst 5 km om dagen här - i mitt vardagsrum!

Jag vill ställa om hjärnan till att vilja promenera även på kvällen - efter jobbet. Nackdelen är väl att jag är så himla hungrig när jag kommer hem vid halv sju-tiden, att jag nästan måste äta så fort jag kommer innanför dörren. Kanske får jag ta ett bättre mellanmål på eftermiddagen, för att kunna skjuta fram tiden... Eller så får jag vara nöjd med den prestation jag gör varje dag. Men det är helt klart att det kräver tankeverksamhet kring hur jag skall lösa det. Jag som brukar tugga i mig lite nötter och torkad frukt som mellanmål, klarar mig inte så länge på det...
Och precis efter maten orkar jag ju inte gå... Inte förrän, kanske en timma senare. Och det finns ju alltid något tv-program jag vill se. Det är väl där kruxet också är... Jag är rätt så nöjd med att få sitta i soffan efter jobbet, utan att känna några måsten - när jag vet med mig att jag gjort mitt på morgnen :-). 
Jag skall klura vidare!
Och jag är mycket väl medveten om att alla hinder sitter i huvudet.


PROMENAD 2:
30 minuter på 5 km/h = 2,5 km.

FRUKOST:
Keso, makrill, ägg, tomater

LUNCH:
Kycklinggryta + knäckebröd

MIDDAG:
GI-kycklingrätt (Lauritzon)


TORSDAG: