CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

måndag 27 februari 2012

vecka 9 - 2012

MÅNDAG:


PROMENAD 1:
Idag börjar min elfte förändra ditt liv-vecka... yes!!!
Jag tog det lilla lugna här hemma, och så fick jag ett textmeddelande (sms) som bad mig komma tidigare till jobbet. Hoppsan... Där försvann ytterligare en promenadmorgon :-(.

Jag sitter ju och filar på ansökningsbrev och cv m m - så ibland ser inte morgnarna ut som de brukar. Jag får kanske ta detta i beaktning och se till att få promenaden avstökad så fort som möjligt, för att sedan göra sådant jag måste göra... I mån av tid, vill säga.

...

Jag kände för att prova gamla kläder, och det var mig en mäktig känsla att faktiskt komma i dem. Jag provade bl a en kavaj och en härlig mörklila tunika som jag inte fått på mig på länge. Om några veckor kommer den att sitta perfekt, och det är en sån där one size-tunika, så den kan jag njuta av länge :-).
Det känns som om jag kommit till en bra plats i livet.

Och när jag skulle klippa tånaglarna kändes även det lättare, framförallt när jag skulle ta mig an den vänstra lilltån. Detta måste ju innebära att magen har minskat i omfång :-). Hurra!
Det är rätt gött att se små förändringar i mitt nya liv. Det här känns bra och jag är så himla stolt över mig själv!!!


Jag tog trapporna på väg hem - 6 våningar klarade jag innan mjölksyran gjorde sig påmind.


FRUKOST:
Keso, kokt ägg, blåbär och banan

LUNCH:
Korvgryta

MIDDAG:
korvgryta
te och smörgåsTISDAG:

Idag har jag tagit fram en massa bröte från garderoben. Visst kommer vardagsrummet att se ut som om en tornado svept fram ett tag framövöer, men faktum kvarstår... Det är dags att börja rensa ut sådant som jag inte kommer att behöva i framtiden. Jag har nämligen kommit till insikt. Jag har en jädra massa bröte - troligtvis för att jag är en sentimental skit. Alla dessa saker jag sparat på gör mig till en fånge och det passar inte i mitt liv nu, när jag vill bli fri!

Jag kom just på att även när jag gått ned i vikt, så betyder det ju inte att jag vill använda eller spara på de gamla kläderna. Det är dags för en NY Sari att träda fram... och då funkar det inte med gamla kläder - även om de till viss del kan tjäna som måttstock på att jag faktiskt gått ned :-).

Jag provade mina stretchjeans i storlek 48, som jag använt för några år sedan. Jag trivdes så bra i dem men fick överge dem sen, då jag gick jag upp i vikt och då började de att klämma över magen, hemskemycket, alltså! Riktigt plågsamt! Jag fick på mig dem och bar dem halva dagen. Men sen gav jag upp det. Jag kanske inte är någon jeansperson... med stretchtyg eller inte... Jag tror också att det faktum att de är lite för långa gjorde sitt till...  Jag har ju bara vikt upp dem lite - istället för att sy upp dem, och det får mig att känna mig lite grand som en bonde...

De plagg som har stormönstrade tyger kommer att ryka först, då jag på senare tid kommit att hellre klä mig i enfärgade dito, så att jag kan känna mig stilig... Det är lättare att matcha kläderna med varandra, inbillar jag mig... Många av kläderna kommer att skänkas till Emmaus!

Jag fick också ett nytt slutmål i huvudet när jag promenerade... Jag kommer ju att fylla 45 i år - den 26 november. Då kan det ju vara ett fint mål att ha gått ned 45 kg till sin födelsedag :-). Vad tror ni om det, gott folk? Rimligt bör det ju vara i alla fall...
Då skulle jag, i praktiken kunna väga ... oj... 64,8 kg... Det låter ju riktigt bra det (jag är lite förvånad när jag skriver detta... Jag har ju  haft en tanke om att typ 70 kg är nog det bästa jag kan hoppas på... men varför det, tänker jag... Jag kan om jag bara vill... Och jag vill...).

Det är ju egentligen inte vikten som är det viktiga... utan hälsan. Men visst måste jag ha mycket bättre hälsa om jag bär på 45 kg mindre :-).

Nu skall jag sätta mig och skriva in en planerad veckominskning fram till min födelsedag, så får jag se om det hela stämmer eller inte... :-).

PROMENAD 1:
30 minuter - 5,3-5,8 km/h tog mig 2,78 km framåt!!! Yes!FRUKOST:
keso, markill i tomatsås, avocado, kokt ägg

LUNCH:
potatisbullar, bacon, grönsaker

MIDDAG:
korvgryta och hårt bröd (genast blir jag bubblig i magen... ;-(..)


ONSDAG:

Vågen visar 99,5 kg idag! Jippiiiiiiiii!!!!!!!

Idag skall jag till andra änden av stan - för att "gå bredvid" i en ny typ av verksamhet för mig... som elevassistent. För att jag inte skall komma försent, tänkte jag starta tidigt och ta mig en promenad i det nya området - om bara vädret tillåter :-).
Det var inte mycket till promenerande. Jag kom fram ca 10 minuter innan jag skulle och så kunde jag inte ställa bilen förrän P kom och gav mig ett parkeringstillstånd. 

...


Sambon ringde mig från jobbet igår och ville att jag skulle komma med ombyte till honom då han hade blödningar. Han var jätteorolig och vi tog oss till Östra sjukhuset. Besöket var snabbt avklarat - rekordsnabbt skulle jag vilja säga... Hans oro släppte dock inte ens efter inköp av salvor m m som doktorn ordinerat. Hela kvällen kände han sig orolig och tog sig för magen. I hans värld såg han cancer framför sig. Troligtvis är det hemorrojder. Och även om jag försökte peppa honom till att ta reda på mer om vad det kunde vara, så ältade han och var allmänt orolig.

Och det är klart, jag om någon borde ju veta hur svårt det är att släppa något man inte har kontroll över. Men så kom jag att tänka på att man kan kontrollera en sak, nämligen hur man väljer att reagera inför det som händer. Detta i sin tur ledde mig till en tanke om att ha en handlingsplan. Detta gäller ju alla situationer i livet egentligen. Så istället för att bara oroa sig, är det ju bättre att ta reda på fakta och bestämma sig för att ta sig an livet - minut för minut. (nu måste jag ju erkänna att jag är typen som tar reda på fakta - och skriver tabeller m m - och ändå oroar mig... - jag kan ju bara tänka mig att jag hade oroat mig ännu mer om jag inte skrivit av mig...) 
Ibland kan min framtoning vara lite väl bossig, men jag försöker värja min största instinkt att trycka ned och förlöjliga hans oro. Det mår han ju inte bättre utav.

Men det där med handlingsplan... Det låter inte dumt!

PROMENAD 1:FRUKOST:
Havregrynsgröt, smörgås, blåbärssoppa

LUNCH:
Grekisk gryta med ris och grönsaker (skolmat)

MIDDAG:
Korvgryta


TORSDAG:

Jag sitter och tänker tillbaka på ett möte med en kund igår... Det var ett tag sedan jag såg henne sist och det var en fröjd att se henne ramla in i butiken (inte bokstavligt dock...). Hon såg så glad ut! Hon frågade vart jag hade tagit vägen och jag sade att jag var här ;-). Faktum är att jag kunde tolka det från två perspektiv... jobbmässigt och viktmässigt. Jag tror nog att hon menade båda :-). Det är ju kul när andra ser att jag börjat gå ned i vikt :-) och faktiskt tar mod till sig att kommentera det :-).
Hon var heller inte sen med att ge mig komplimanger för att jag skriver i min blogg. Jag tackade allra ödmjukast och var glad över att få höra hennes tankar. Hon sade att det märktes att jag är en tänkande människa, och det måste jag ju bara hålla med om. Att tänka för mycket (och på fel sätt), kan dock vara hämmande... om man läser följande artikel i SVD. Texten baserar sig på boken Sluta grubbla, börja leva (som jag har som ambition att läsa inom kort :-)...).

Hon tyckte också att jag borde skriva en bok... Först trodde jag att hon menade att jag skulle skriva en bok om scrappandet... och där kände jag mig lite hämmad... Men om jag skriver om mig själv och mitt liv, så kan det ju bli en annan sak :-). Jag sade att det kanske inte är omöjligt att jag samlar ihop mina tankar och erfarenheter... Och faktum är att jag länge drömt om att få skriva en bok.
Det är nog en av avsikterna med mina bloggar - att kunna skilja ämnena från varandra - samtidigt som jag får en ventil att hantera min vardag på :-).
Kanske kan jag sammanfatta delar av mitt tänkade i t ex den här bloggen ... Det har jag ju till viss del börjat göra under de olika extrasidorna... :-). 

Tack, Helena, för dina fina ord igår!

...

Fördelen med att röja hemma och slänga ett plagg i taget (jag lägger dem i en hög i köket och rensar i vardagsrummet...) är ju att man får promenera mera :-) (tilläggas bör att jag gör det medvetet....). Jag passade också på att träna armarna med en tung låda som jag lyfte uppifrån... Det lämpade sig så väl för armpressträning när jag ändå stod där :-).


Det är ganska skönt att kunna slänga kläder nu när man inser att man kommer behöva mindre storlek på kläderna framöver... En del har jag ju lagt på hög i garderoben för att de blivit för små (med drömmen om att en dag gå ned i vikt...) (hah... nu kom jag på en sak... Jag tror att Oprah Winfrey pratat mycket om att inte enbart drömma om sitt liv utan att leva sin dröm... jag gör ju det nu :-) - när jag tar kommandot och blir kapten över mitt eget skepp... (hah, igen... morsan - i sina bästa stunder av självdistans - sade ju att hon såg ut som tankbåt... undrar vad för slags båt/skepp jag ser mig som... :-)...?).
Angående de "för små kläderna"... De blir ju bra som mellanperiodskläder... :-). Sen kan man ju se fram emot att köpa några - observera - bara några nya plagg - för att man inte skall se ut som en säck potatis... :-).

Jag har också börjat fundera på vad för slags stil jag vill klä mig enligt när jag nått mitt mål... Jag har ju beundrat Papa Dees och Dimitri Keiskis lediga, men ack så "rätta" och tidlösa stilar... Men hur skall jag kunna översätta deras stilar till mig som tjej...? Jag vill definitivt kunna gå i skinn- eller mockajacka/-kappa, snygga byxor - kanske jeans, snygga skor (gärna lite grövre kängliknande skor), snygga - korta - tröjor (observera - korta...) - även om jag fortfarande kommer att älska att gå i tunika... Jag gillar också att gå i kostym och skjorta... och punkigt...

Så det skall bli roligt att se vad det blir för modetrender framöver... En snygg skinnkeps skulle jag också vilja bära - med värdigheten i behåll :-). Kanske skall jag kontakta en stylist när min transformation är färdig :-). 

Sen har jag sett att det är ganska mycket orange kläder i butikerna nu - även denna säsong... Men jag vågar inte köpa något nu, för jag vet ju inte hur de kommer att sitta i framtiden. På ett sätt är det synd, för jag älskar ju orange och har knappt några kläder i min favoritfärg... Jag gillar också mossgrönt... Jag trivs väldigt bra i den färgen.

Jag tror att jag skall dyna ner djupare i modet för kvinnor... Med tuff, frän och snygg stil :-). 

Yes!  
Det här är motiverande!!!

Nu är det dock dags för en riktig promenad på det kära promenadbandet :-).

PROMENAD 1:
30 minuter på hastigheter mellan 5,3-5,8 km/h tog mig 2,77 km framåt.  Svettigt värre! Det blir till att ta med en fuktad handduk nästa gång!


FRUKOST:
Havregrynsgröt

LUNCH:
Potatisbiffar, lax och grönsaker

MIDDAG:
Korvgryta och hårda tunnbröd


FREDAG:
Jag har sammanfattat Christer Olssons bok Vart är du på väg - och vill du dit?. Eller sammanfattat och sammanfattat... Jag har skrivit lite om det som berörde mig :-). Jag lägger ut den på söndag kväll för att inte störa veckoredovisningen här och nu :-).

Hemmet är dammigt och jag har skällt på sambon för att han inte dammat. Han tycker att jag ser beskyllande ut  när jag pratar med honom - och det gör jag alldeles säkert. Jag är ju som sagt rätt så bossig här hemma...
Jag tänker det faktum att jag har tusen saker att göra medan han bara sitter och spelar datorspel... Det gör mig vansinnig när han inte tar egna initiativ!
Enligt Christer Olsson skall ilska vara det sista man tar till i mötet med en människa... Jag har lite grand att jobba på där :-). 

Jag har filat på mina ansökningshandlingar. Jag har bett om hjälp när det gäller ansökningshandlingarna och det är därför jag snart skall till Arbetsförmedlingen. Hjälpen heter visst webbguide. Vi får se vad det betyder...


PROMENAD 1:
30 minuter på hastigheter mellan 5,3-6,2 km/h (med en avstickare till 4,8 km/h för att det kändes konstigt och dragigt i benen), tog jag mig 2,7 km framåt.

Under promenaden undslipper en illaluktande fis. Jag misstänker att det är det hårda tunnbrödet som säger sitt. Jag borde verkligen lyssna mer på kroppen och vad den behöver. Den behöver tydligen inte bröd... :-(.../ :-). 

Jag har satt som mål att beröra hastigheten 6,3 km/h den här veckan. Det betyder inte att jag skall gå på den hastigheten hela tiden - för det klarar jag helt enkelt inte... tror jag i alla fall... kanske begränsar jag mig utifrån rädsla... :-(.
Jag märker att jag inte har tillräcklig styrka i benen för att undvika att bandet slirar när jag ökar på farten. Men jag försöker spänna låren och rumpan när jag går med armarna fria. Det är nog därför det sträcker i lår- och rumpmusklerna... :-).

Jag har valt att öka på hastigheten lite grann varje vecka för att bli starkare och uthålligare på sikt :-). 

Jag bad sambon fixa lite fredagsmys-middag, och han valde att göra räksmörgås med sallad till. Det ser jag fram emot :-).

FRUKOST:
Havregrynsgröt

LUNCH:
Korvgryta

MIDDAG:
Räksmörgås + sallad


LÖRDAG:

Just nu är det ett smärre kaos här hemma.
 • Jag har inte hunnit bli färdig med utrensningen... så det mesta är upp och ned i huset. 
 • A-kasselapparna måste skickas in (jag har fått elektroniska dokument att fylla i). 
 • Jag vill förbättra mina ansökningshandlingar så att de är fit for fight på måndag när jag ska till arbetsförmedlingen. 
 • Jag vill läsa i god man-boken
 • Jag vill få ordning på hemmet inför nästa torsdag, då jag får besök. 
 • Mer kläder borde rensas ut, men jag vet inte om jag är redo för det. 
 • Jag vill också rensa bort massor av bröte i hemmet, men jag vet inte om jag är redo för det heller. 
 • Jag måste klura ut vad för mat jag skall laga och handla till nästa vecka - så att matportionerna är klara. 
 • Jag funderar på att söka till universitetet för sommarstudier. Sista ansökningsdagen är om någon vecka.
 • Jag klurar också på om jag borde söka till universitetet för heltidsstudier - hur skall jag då klara mig ekonomiskt - och var skall jag finna ett extrajobb som hjälper mig att dryga ut kassan? Sista ansökiningsdagen brukar vara i april.
 • Jag måste kontakta timanställnings-skolans rektor för att ge denne mitt bankkontonummer för att kunna sätta in min lön från gå bredvid-tiden i onsdags. Därtill måste jag lämna in utdraget från brottsregistret när det väl kommer, så att de kan se att jag inte är en person som våldför mig på barn.
 • Jag vill betala av mina lån och sätta köpstopp på mig själv. Jag vill låta mammas arv göra nytta istället för att bara försvinna till onödiga inköp. 
 • Jag måste klura ut vad jag skall äta på tisdag innan god man-utbildningen. 
 • Jag vill prata med chefen för dagcenteravdelningen i Angered. Jag hoppas mycket på att få börja jobba på timmar där. 
 • Jag vill också kontakta cheferna för de olika Pandurobutikerna för att se om jag får napp där. 
 • Jag vill kolla upp om jag kan få ned kostnaden för bilförsäkringen. Dags att börja jämföra försäkringsbolag mot varandra. 
 • Bilen måste städas och tvättas. 
 • Jag måste klippa naglarna för att kunna skriva på tangentbordet. Det skulle var skoj med lite nagellack också.... Men har jag tålamod att låta det torka så länge som det behövs...???
 • Jag måste hitta tomkartonger så att jag kan börja sortera in det jag vill sälja på loppis.
 • Var hittar jag en bra loppis att sälja på? Någon som vet (göteborgstrakten)?
 • Jag vill vara ute i solen, och njuta av våren. Jag vill inte bara bunkra upp mig här hemma och göra alla måste-uppgifter! Men det måste sägas att dagens strapats utan jacka och tå-täckande skor var lite i kallaste laget... Solen ser förrädiskt mysig ut, men ack vad jag bedrog mig!
 • Jag vill skicka ett grattiskort till min morbror Matti (mammas tvillingbror) på söndag. 
 • Jag vill läsa och jobba med boken "Sluta grubbla - börja leva" - men jag tycker att den är lite tjatig då den mening efter mening uppmanar mig till att vara öppen till det nya tänket... Jag känner mig heller inte särskilt deprimerad eller bekymrad, så den talar nog till en annan slags publik... Jag tror att jag skall pausa den och läsa god man-boken istället.
 • Jag måste flytta fram tandläkartiden eller ta bort den helt. Jag vet inte om jag har råd just nu. 
 • Jag vill avboka starta eget-tiden hos Skatteverket, då det inte lämpar sig för egen verksamhet i mitt liv just nu. Jag vill inte ha för många bollar i luften - då jag vill kunna fokusera på några få saker. Jag måste också informera Anna som jag skulle gått med om detta. Efter ett samtal med A - kom vi överens om att ändå gå dit. Jag kommer dock inte ha avsikten att starta eget här och nu. Först vill jag hitta heltidsarbete.
 • Jag måste hitta en gravsten och lämna in den hos gravören, så att mammas viloplats kan bli färdig, men innan dess vill jag promenera på några kyrkogårdar för att få inspiration till vad jag kan göra med stenen.
 • Jag måste söka fler jobb - kanske hos Clas Ohlson, Di Moda, Åhléns, Indiska, som habiliteringspersonal, kanske hos Arbetsförmedlingen??? Jag gillar ju verkligen att jobba i butik och möta kunder och hjälpa dem att nå oanade höjder med sitt pysslande :-) - eller vad det nu än må vara :-).
 • Jag vill också sortera de pysselsaker jag kan sälja på pysselloppisen den 17 mars. Jag har inte anmält mig än, då jag är vankelmodig. Jag har ju som bekant svårt att släppa ifrån mig sakerna...
 • Jag vill behålla fokuset på bättre hälsa.
 • Jag vill kunna avsätta tid för pyssel - för min egen skull!
 • Jag vill också bestämma mig för om jag skall delta i Gråboträffen - en pysselträff, Uddevallaträffen - i början av maj och Uddevalla-eventet som är i slutet av april.
 • Samtidigt har jag fått hem ett paket från Norge, med pysselsaker som jag skall skapa ett fantastiskt (ironi på hög nivå???) minialbum med resetema... Jag skall har fått ett nytt uppdrag som inspiratör i ett accucut mini album-designteam. Det är jätteroligt att få en förfrågan om att göra något, men nu när jag ser de sponsrade varorna - och själva albumets format, känns det som om jag inte kommer att få ihop det... Jag hade ju gärna gjort något gammeldags - men sakerna känns som om man borde göra något romantiskt och chict istället. det är väl det som kallas en utmaning :-)...

Och tidigare i veckan har jag pusslat med följande:
 • köpt galgar och sorterat kläder
 • beställt utdrag ur brottsregistret för att kunna jobba extra på skola
 • slängt svarta söndriga vinterjackor... en sån stryka jag kände när jag väl tittat på mig utifrån och bestämt mig för att nu fick det vara nog
 • tankat bilen
 • fixat plats för madrassen i klädkammaren

Pust... Sammanfattningsvis kan jag säga att:
DET ÄR MYCKET NU!

Oron och stöket i hemmet får mig att tänka att äsch, jag skippar promenaden idag, men så kommer mantrat från Biggest Loser - "Hard work and dedication" in i huvudet.  
Det vore väl själva fan om jag skulle ge upp nu!!!
Näe, det är bara till att ställa sig på bandet.
Och vad var det jag sade till mig själv när jag köpte det? Inget kunde stoppa mig, för nu har jag ju den hemma. (Inget = regn och rusk-väder, halka m m).
Så nu är det upp till bevis. Klarar du att hålla ditt löfte - även när det är stressigt runt omkring dig? Eller rättare sagt. Väljer du att hålla ditt löfte, även om det är stressigt runt omkring dig, eller väljer du att misslyckas?

Hard work and dedication! Jobba hårt och hängivet!

Here I go again (någon mer än jag som hör E-types låt i huvudet?).


PROMENAD 1:

Och så fort jag börjat gå, tänkte jag DET HÄR ÄR MIN TID! Jag behöver detta, för att få en paus från alla s k måsten!!!! Jag är riktigt stolt över mig själv för att jag lyckades vända bort äsch-tanken :-).

Jag gick i 30 minuter på hastigheter mellan 5,3-6,0 km/h och jag kom 2,8 km framåt!

FRUKOST:
keso, blåbär, kokt ägg

LUNCH:
korv-baguette med blåbärssoppa

bacon- och pastasallad

MIDDAG:
korvbaguette med te

Jag tänker på framtiden. En framtid där jag har bättre hälsa och bra självkänsla. Och jag tänker också på vad jag åstadkommit så här långt. Jag har ju gått ned 10 kg. Om jag har 50 kg som totalmål att gå ned, så har jag ju gått ned 1/5 = 20 %.
Det är ju helt fantastiskt. Ännu ett bra sätt att se på sin ansträngning med positiva ögon!

...
Rosanna - en kund kom in i butiken igår. Hon och jag har tidigare talat om något som heter Toast masters. Det är en grupp människor som övar sig i att tala på engelska inför varandra. Det är något man kan ha nytta av i sitt arbete t ex. Det finns både lunchträffar och kvällsträffar. När jag sen blir arbetslös, kan det ju vara en riktigt bra idé att ta del av lunch- eller kvällsmötena :-).
Jag vill nämligen öva - både på att tala inför andra - samt förbättra ordförråd uttal i det engelska språket. Det kan nog se bra ut på cv-et också att man aktiverar sig :-). 

Och det är med livet som att som det är med att lära sig språk - det krävs övning. Det är inte alla som klarar av att leva på rutin - vissa saker måste övas på - om och om igen.


SÖNDAG:

Idag var vågen inte på min sida... Den visade 99,4 kg (jag hade ju önskat att den var nere på 99 kg jämnt). Men men. Det är inte någon idé att tjura för det. Det gäller att ta nya tag och skjuta fram målet lite grand. Det är allt!
Positive, positive, positive thinking... We don't need no negative thinking (Papa Dee).

...

JAG LÅTER EN STUND AV INSIKT SKÖLJA ÖVER MIG
Operation kläd- och brötesröjning fortsätter och får mig att undra varför i helgoland jag köpt så himla mycket kläder. Jag antar att det är en blandning av "rädsla att inte duga som JAG är (överkompensation)", samtidigt som jag har en samlarpersonlighet. Eller är det så enkelt som att jag är en person som lever i stunden och låter mig impulsstyras. Jag menar, jag som har lån som jag får betala av på i flera år till, kunde haft en helt annan ekonomi om jag inte handlat som en besatt.
Det här är ju ett mönster jag haft hela livet antar jag, för har det inte varit godis och sötsaker, så har det varit LP- och CD-skivor - för att inte tala om VHS- och DVD-filmer, kläder och väskor. Och tekniska apparater som datorer, kameror m m. Fy faan, är tanken som slår mig när jag tänker på detta!!!
I mitt fall tror jag att jag har har underhållit mig själv genom att äta och handla saker för att fylla tomrummet i mitt liv. Och det slutar inte där. Näe, det är också scrapsaker till förbannelse. Tidvis har jag också köpt böcker - främst på bokreor. Och så har de blivit stående i bokhyllan. Utan värde. En del av böckerna har jag läst, men de andra har bara stått som utfyllnad.  
Det är som om jag är köpgalen. Jag undrar om det är brist på fokus och det facto att jag varit uttråkad som fått mig att agera som jag gjort. 
Det skall bli intressant att se om mitt fokus på att få bättre hälsa och koll på kilona också kan få mig att handla mindre och nöja mig med färre saker. Jag menar, det här är ju inte första gången jag slänger eller skänker bort kläder. Jag tror på något sätt att de hänger ihop... Min lust att handla och min lust att ha en s k "party in the mouth", enligt Dr Phil. 

Givetvis beror symptomet på något... Troligtvis något obearbetat ur min barndom. Jag vill härmed hitta verktyg för att hantera olustkänslorna från förr samt minska på mina inköp och tömma mitt hem på onödigheter. 
Frågan är väl om det finns någon självhjälpsbok om just detta ämne :-)? 

Det är dags att göra sig fri, så att jag har tid att göra annat :-).

...


Nu när jag sitter här och rensar här hemma, hittar jag en lapp som jag fått från dietisten med information om funktionell uppblåsthet/buksvullnad:

Man skall undvika att äta följande födoämnen:

 • alla typer av lök
 • kål: vitkål, rödkål, kålrot, brysselkål, broccolistjälkar, salladskål
 • baljväxter. ärtor, bönor, linser
 • jordärtskockor, kronärtskockor, selleri, svamp
 • paprika, chilifrukter, rädisor, gurka, majs
 • äpplen, vindruvor, torkad frukt
 • palt, popcorn, nybakt varmt bröd, bröd med hela korn
 • sockerfria tuggummin, tabletter och smågodis som innehåller sorbitol, xylitol, maltitol, fruktos.
 • brustabletter som innehåller ovanstående sockerarter

Man kan dock äta följande:
 • potatis, ris och pasta
 • tomater
 • isbergssallad
 • kruksallad
 • morötter
 • broccolibuketter
 • palsternacka
 • spenat
 • squash
 • bananer
 • mogna päron
 • kiwi
 • bär
 • konserverad frukt
 • brunt knäckebröd - husman, ryvita, rågi, rågrut, moraknäckeFRUKOST:
keso, kokt ägg, blåbär

LUNCH:
halloumi, bacon, tomat, majs, sallad, avocado

MIDDAG:
stekt lax, potatisbiffar, grönsaker


Vad har du lärt dig om dig själv den här veckan? 


Det är en skön känsla att komma i sina gamla kläder igen!
Gött o ha bestämt sig för att rensa bort sådant som jag inte vill ha - även om det passar när jag gått ned i vikt. Det är dags för en ny version av mig att träda fram!
Jag ökar på hastigheten vecka för vecka!
Promenaderna är MIN tid, då får inget störa mig. Jag vill utmana mig till att tänka positiva tankar när jag går - istället för att låta alla tusentals tankar komma över mig och störa mig under promenaden. Jag är ju skitbra som tar promenaderna varje dag (med några undantag). Det är också roligt att faktiskt vara på väg mot ett bättre liv :-). 
Jag ser ett samband mellan överätande och överhandlande samt lån. Jag vill kontrollera mina impulser bättre och tänka långsiktigt. Det här är stort!


Resultat:

måndag:
tisdag: 30 min - 5,3-5,8 km = 2,78 km
onsdag:
torsdag: 30 min - 5,3-5,8 km/h = 2,77 km
fredag: 30 min 5,3-6,2 km/h = 2,7 km
lördag: 30 min 5,3-6,0 km/ = 2,8 km
söndag:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill säga något :-).